SpringLife Academy

Știai că emoția poate stimula deviația de coloană?

Emoția stă la baza tuturor problemelor de sănătate…,da ați auzit bine chiar și această deformare a coloanei (𝐬𝐜𝐨𝐥𝐢𝐨𝐳𝐚), care este tot mai frecventă prin rândul copiilor și apare cel mai des in perioada pubertății când începe călătoria către ,,lumea adulților ” , o lume greu înțeleasă de unii copii sau care neagă această lume. Creșterea fizica se realizează în paralel pe 2 axe : cea a 𝐮𝐦𝐞𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 (care corespunde axei Yang,adică a tatălui și 𝐛𝐚𝐳𝐢𝐧𝐮𝐥 ,axa Yng , adică a mamei ), deci la nivel inconștient are loc o lupta /discrepanță de emoție ,părere ,atitudine față de cei doi . Daca lumea adulților nu-l satisface pe copil ,dorința sa de a-și pune in mișcare propriile repere dispar, el optează inconștient in lumea copilăriei pentru că acestea le poate,,vedea “și ,,măsura “, prin urmare linia umerilor păstrează același diferențial ,cu toate acestea coloana vertebrala continua să crească,fiind obligată să se înscrie între cele 2 axe . S-a constat că scolioza se oprește întotdeauna la sfârșitul pubertății când deja e capabil să -si stabilească emoțiile in raport cu lumea exterioară.

𝐂𝐮𝐦 𝐯𝐢 𝐬𝐞 𝐩𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭 𝐩𝐮𝐧𝐜𝐭 𝐝𝐞 𝐯𝐞𝐝𝐞𝐫𝐞?

Personal ,am observat la copilașii care îi am in terapie că sunt mai timizi ,retrași , introvertiti și în continuă ,,respingere ” cu adulții . Trăim vremuri grele din prisma presiunii din partea societății e dificil pentru tine ca adult ,darămite pentru ei . Incerc de fiece data sa le fiu cat mai aproape sa încerc să ajung la ,,portiță ” lor ,da, noi ca 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐞𝐮𝐭̦𝐢 trebuie să ,,decojim ” și aceasta parte .

In imagine avem o frumusețe de fata de 17 ani care a ajuns in mod accelerat cu acest grad de scolioza ,chiar daca s-a acționat imediat cu tot ce se poate în acest sens . Uneori suntem prea ,,mici” pentru a înțelege propriul corp ,dar mereu am susținut că 𝐭𝐫𝐞𝐛𝐮𝐢𝐞 să ținem cont de primele semne de 𝐚𝐥𝐚𝐫𝐦𝐚̆ și că 𝐨𝐫𝐢𝐜𝐞 𝐭𝐢𝐩 𝐝𝐞 𝐯𝐢𝐧𝐝𝐞𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐨𝐫𝐧𝐞𝐬̦𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐬𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐬𝐢𝐡𝐨𝐞𝐦𝐨𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐚 𝐢𝐧𝐝𝐮𝐬𝐚̆ .

Mă pasionează îndeosebi 𝐬𝐞𝐜𝐫𝐞𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐬𝐚̆𝐧𝐚̆𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐬𝐩𝐚𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐞𝐦𝐨𝐭̦𝐢𝐢𝐨𝐫 și caut de cele mai multe ori sursa durerii pornind din această latură .Poate nu ai fi crezut până să citești aceasta postare că 𝐢𝐧𝐜𝐥𝐮𝐬𝐢𝐯 𝐬𝐚̆𝐧𝐚̆𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐩𝐨𝐬𝐭𝐮𝐫𝐚𝐥𝐚̆ poate fi afectată de starea noastră emoțională.

Să fim blânzi cu noi,răbdători și empatici cu cei din jur sunt printre principalii factori de menținere a sănătății.

Răul așternut pe suflet devine vizibil în părțile corpului nostru .

𝐅𝐢𝐢 𝐢̂𝐦𝐩𝐚̆𝐜𝐚𝐭 𝐜𝐮 𝐭𝐢𝐧𝐞 ! 𝐒𝐚 𝐟𝐢𝐢 𝐛𝐢𝐧𝐞 ! 𝐒𝐚̆ 𝐟𝐢𝐢 𝐬𝐚̆𝐧𝐚̆𝐭𝐨𝐬 !

Articol scris de Terapeut Silvia Parsov

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 + eighteen =